Kennisbank
QuanTora > Support & Helpdesk > Kennisbank

Hoe installeer ik een Firewall op mijn VPS?

Oplossing

Hoe installeer ik een Firewall op mijn VPS?

Een firewall is belangrijk om bepaalde onderdelen van jouw VPS voor vreemden af te sluiten of ongewenste bezoekers buiten de deur te houden.
Een veelgebruikte software Firewall is de (gratis) Linux firewall CSF van ConfigServer

Indien je over een eigen VPS beschikt dien je als de root-gebruiker in te loggen via jouw console of op afstand via SSH.

Type vervolgens onderstaande commando's in:

# wget https://download.configserver.com/csf.tgz
# tar -zxvf csf.tgz
# cd csf
# ./install.sh

Indien je een controlpanel zoals DirectAdmin of CPanel hebt, kun je jouw firewall direct vanuit het controlpanel beheren. Heb je geen controlpanel dan dien je de configuratie /etc/csf/csf.conf handmatig aan te passen.

Wijzig de configuratie optie TESTING="1" in TESTING="0" en sla het configuratiebestand op.
Herstart nu de firewall met:

# service csf restart

Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen iSCSI en LVM, KVM, Docker Howto - Deel 1
iSCSI en LVM, KVM, Docker Howto - Deel 2
Hoe beveilig ik mijn server tegen Malware?
Artikel details
Artikel ID: 16
Categorie: Beveiliging
Datum toegevoegd: 07-03-2018 14:53:59
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 3.0/5.0 (6)

« Ga terug

Powered by Help Desk Software HESK, brought to you by SysAid