Kennisbank
QuanTora > Support & Helpdesk > Kennisbank

Zoeken:


Waarom een SSL certificaat gebruiken?

Oplossing

Waarom een SSL certificaat gebruiken?

SSL wordt door miljoenen websites gebruikt voor de beveiliging van de internetverbinding en is zelfs verplicht voor websites zoals webshops, websites met financiële transacties of het versturen van persoonsgegevens. Hierdoor zal alle informatie tijdens het transport vertrouwelijk blijven en niet leesbaar zijn door derden.


Websites die over deze beveiliging beschikken zijn herkenbaar aan het gesloten slotje en de https:// in de adresbalk. Zo zie je dit bijvoorbeeld ook op deze website. Voor een SSL verbinding is een SSL Certificaat noodzakelijk.


SSL biedt vertrouwen
Een SSL Certificaat is bovendien erg belangrijk voor de identiteit van de website en de eigenaar daarvan. Het geeft vertrouwen. Bezoekers van de website weten dat er veilig met hun persoonsgegevens wordt omgegaan en kwaadwillenden dit niet kunnen 'afluisteren'. Door het certificaat weten ze bovendien dat de gegevens alleen bij de eigenaar terecht zullen komen. Ook het belang van een gerenommeerd merk, dat bekend staat om een gedegen validatie en door grote bedrijven wordt gebruikt, mag niet worden onderschat. Door een bekende naam zullen bezoekers de site sneller vertrouwen.

 

SSL en wetgeving
In de wet staat dat het verplicht is om het verzenden van persoonsgegevens via internet te beveiligen. Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) adviseert daarom om gebruik te maken van een SSL Certificaat.

 

De betekenis van SSL
SSL staat voor Secure Sockets Layer. De derde versie van SSL stond aan de basis van het Transport Layer Security (TLS), de huidige uitvoering van SSL. Maar de naam SSL wordt nog altijd gebruikt als het gaat om het beveiligen van de internetverbinding.

 

Meer informatie over SSL
Er zijn verschillende validatie methoden voor de SSL Certificaten, namelijk domeinnaam gevalideerd (DV), organisatie gevalideerd (OV) en extended gevalideerd (EV). Bovendien zijn er meerdere types certificaten. 

Wil je meer informatie of persoonlijk advies? Je kunt altijd vrijblijvend contact opnemen met ons.

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen GRATIS SSL Certificaten
Waarom is het verstandig om mijn website te updaten?
Artikel details
Artikel ID: 43
Categorie: Beveiliging
Datum toegevoegd: 19-03-2018 12:31:27
Beoordeling (Stemmen): Artikel nog niet beoordeeld (0)

 
« Ga terug

 
Powered by Help Desk Software HESK, brought to you by SysAid