GRATIS SSL Certificaten

Oplossing

GRATIS SSL Certificaten

Letsencrypt.org is een organisatie die het mogelijk maakt om gratis een SSL Certificaat aan te vragen om zodoende je website nog meer te beveiligen. Zeker indien je gebruikt maakt van formulieren waar bezoekers persoonlijke gegevens invullen, is een certificaat min of meer verplicht.

Een SSL certificaat maakt je website niet veiliger, maar het zorgt voor een encrypte (gecodeerde) verbinding tussen de bezoeker zijn browser en de webserver waarop je domein is geplaatst. Tevens zorgt een SSL certificaat ervoor dat een bezoeker duidelijk kan zien dat hij/zij op de juiste website zit en niet e.o.a. phishing website.

Het grootste nadeel van een SSL certificaat (althans voor de website eigenaar) zijn altijd de jaarlijks terugkerende kosten en het jaarlijks installeren van het certificaat geweest. (soms zijn certificaten 2, 3 of 5 jaar te gebruiken).

Letsencrypt.org wordt ondersteund door o.a. Facebook, Cisco en nog een aantal grote partijen.

Wij hebben onze shared hosting servers reeds geschikt gemaakt om zeer eenvoudig een SSL certificaat aan te vragen en automatisch te installeren op je website.

Wil je zelf ook een GRATIS SSL certificaat voor je website, dan kun je dit via je controlpanel van je hostingpakket eenvoudig regelen. Kom je er niet uit? Dan stuur een mail naar support@quantora.nl en helpen we je graag verder.

Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Waarom een SSL certificaat gebruiken?
Waar kan ik mijn e-mail gegevens terug vinden?
Wachtwoord Klantenportaal
Artikel details
Artikel ID: 33
Categorie: Beveiliging
Datum toegevoegd: 17-03-2018 10:53:38