Ik kan geen e-mails versturen maar ontvangen gaat wel

Oplossing

Als je de e-mail instellingen wilt nakijken kunt je deze nakijken via de volgende link:

https://www.quantora.nl/ad/

Vul je e-mailadres in en druk op de knop 'Instellingen Controleren'.

Indien je geen e-mails kunt versturen maar wel ontvangen staat er waarschijnlijk iets verkeerd in de instellingen.

Dit kun je op de volgende manier nakijken:

Stap 1: Open de instellingen in Microsoft Outlook.

- Ga naar Microsoft Outlook.

- Klik op bestand.

- Ga naar account instellingen.

- Dubbelklik op jouw account.

Hier zie je de instellingen staan.

Stap 2: Kijk goed of alle instellingen correct staan.

- Controleer of er bij "server voor uitgaande mail SMTP" jouuw juiste gegevens staan.

- Klik op meer instellingen.

- Op het tabblad "server voor uitgaande mail" moet aangevinkt staan: "voor de server voor uitgaande mail SMTP is verificatie vereist".

- Ga naar "geavanceerd".

- Controleer hier bij "uitgaande email SMTP" of de juiste poort is ingesteld, in de meeste gevallen moet dit 587 zijn.

- Druk op ok en nogmaals op ok om het venster te sluiten.

Stap 3: Controleer of het verzenden van de e-mails werkt

- Stuur een test e-mail naar jouw eigen e-mailadres.

- Indien dit niet werkt ga je door naar de volgende stappen.

Stap 4: verwijder het account.

Je opent Microsoft Outlook dan ga je naar:

- Bestand.

- Accountinstellingen.

- Account toevoegen/verwijderen.

- Je selecteert het account wat niet werkt.

- Klik linksboven op verwijderen.

Stap 5: het account opnieuw toevoegen.

- Volg de instructies op de volgende pagina om een nieuw account toe te voegen.

Hoe stel ik in Microsoft Outlook mijn e-mail in?

Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Ik kan geen e-mail versturen en ontvangen in Outlook
Ik kan geen emails ontvangen, maar versturen lukt wel
Artikel details
Artikel ID: 12
Categorie: Fouten in Microsoft Outlook
Datum toegevoegd: 07-03-2018 09:11:03