Als je de e-mail instellingen wilt nakijken kun je deze nakijken via de volgende link:

https://www.quantora.nl/ad/

Vul je e-mailadres in en druk op de knop 'Instellingen Controleren'.

Indien je gebruik maak van het programma Microsoft Outlook kun je via onderstaande stappen je e-mail instellen.

Stap 1

Als je het programma Outlook opent ziet je links bovenin "bestand" staan, als je hierop klikt kiest je voor account toevoegen.

Stap 2:

Nu kom je in een scherm waar je een aantal velden in mag vullen:

Bij naam mag je jouw volledige naam invullen (zoals je wilt dat deze wordt weergegeven, als je een mail verstuurt).

Bij e-mailadres: je volledige e-mailadres.

Bij wachtwoord: je wachtwoord zoals je deze bij de provider gekregen hebt of zelf aangemaakt hebt.

Dan vink je de volgende optie aan: "Serverinstellingen handmatig configureren" en klik je op 'Volgende'.

In het volgende scherm mag je: "internet e-mail" aangevinkt laten en klik op volgende.

Stap 3

In dit scherm mag je het volgende instellen:

Naam: Hier mag jouw eigen naam staan zoals je dit graag wilt weergeven aan de ontvangers van de e-mail.

E-mailadres: Je volledige e-mailadres.

Type account instellen op IMAP of POP3.

Server voor inkomende e-mail: mail.(jouw domeinnaam).nl.

Server voor uitgaande e-mail: mail.(jouw domeinnaam).nl.

Bij gebruikersnaam het volledige e-mailadres.

Bij wachtwoord: Het wachtwoord dat je van je provider gekregen hebt.

Stap 4

Klik op 'Meer instellingen'.

Je komt nu in een nieuw scherm "instellingen voor internet e-mail".

Hier klik je op het tabblad: "Server voor uitgaande e-mail".

Hier mag je aanvinken: "Voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist".

Stap 5

Klik op "Geavanceerd".

Hier dien je bij uitgaande e-mail (SMTP): 587 in te vullen.

Dan op "OK" klikken.

Stap 6

In het volgende scherm klik je op: "Accountinstellingen testen".

Indien alles goed ingesteld is zie je dat de test voltooid is en geeft hij geen fouten aan.

Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Waarom kan ik geen email verzenden of ontvangen in Apple Mail?
Hoe stel ik mijn e-mail in op mijn Apple pc?
Hoe stel ik op mijn Android telefoon mijn e-mail in?
Ik kan geen emails ontvangen, maar versturen lukt wel
Artikel details
Artikel ID: 6
Categorie: Hoe stel ik mijn e-mail in?
Datum toegevoegd: 06-03-2018 12:23:15
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 3.3/5.0 (7)