Waar kan ik mijn e-mail gegevens terug vinden?

Oplossing

Je hebt zojuist een nieuw webhostingpakket aangeschaft en via je controlpanel een nieuw e-mailadres aangemaakt.

Nu wordt het tijd om dit e-mailadres in je mailprogramma (Outlook, Apple Mail, Mobiel, etc) in te stellen.
De servergegevens die je van het controlpanel hebt gekregen bij het aanmaken van je e-mailadres zijn de 'meest gemakkelijke' variant, die tevens het minst veilig is. Het controlpanel kan er namelijk niet vanuit gaan dat je encryptie met SSL certificaten gaat gebruiken omdat je veiliger wilt mailen. Het controlpanel heeft ook geen weet van eventuele limieten die je provider stelt aan het gebruik. Het enige wat je met de controlpanel gegevens kunt is inloggen op de webmail.

Tegenwoordig is alles omtrent mail redelijk complex geworden. Internet providers blokkeren meestal poort 25 (SMTP) om te voorkomen dat een thuisgebruiker SPAM gaat versturen. Daar hebben wij in de hosting community al lang een oplossing voor.
E-mail programma's willen het liefste dat je een beveiligde verbinding gebruikt om mail op te halen en te versturen. Wij willen dat natuurlijk ook en je wilt zelf ook niet dat derden je mail kunnen lezen. Maar voor encryptie heb je een ssl certificaat nodig. Een certificaat is gratis, maar het kan je wel een hoop werk opleveren om te implementeren.

De laatste jaren is het gewoon erg complex geworden voor de normale gebruiker.

Om hierin een beetje te ondersteunen hebben wij een pagina gemaakt die je zou moeten helpen om de juiste instellingen voor je e-mailaccount te vinden.

Als je je e-mailinstellingen wilt nakijken kunt je deze nakijken via de volgende link:

Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen GRATIS SSL Certificaten
Ik kan geen e-mail versturen en ontvangen in Outlook
Waarom een SSL certificaat gebruiken?
Artikel details
Artikel ID: 7
Categorie: Hoe stel ik mijn e-mail in?
Datum toegevoegd: 06-03-2018 12:27:56
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 3.0/5.0 (4)