Upgrade operating systeem van jouw server/vps

Oplossing

Upgrade operating systeem van jouw server/vps

Na verloop van tijd (meestal 2-3 jaar) dient het besturingssysteem van je VPS te worden bijgewerkt naar een nieuwe versie. In tegenstelling tot updates van je services (web, mail, ftp, mysql e.d. die wij live doen) zal voor een operating systeem upgrade je server nieuw moeten worden ingericht.

Dit betekent dat er een backup moet worden gemaakt van je huidige gegevens, een nieuwe server/vps gestart en ingericht moet worden en je backup weer teruggezet moet worden.

Indien je vps/server een nieuw ip-adres krijgt heb je de mogelijkheid om eerst te testen of jouw websites nog correct werken op de nieuwe software. Indien je alles gecontroleerd hebt, kun je zelf je DNS gegevens aanpassen naar het nieuwe ip-adres en ben je ge-upgrade zonder dat je websites onbereikbaar waren.

Indien je het huidige ip-adres wenst te behouden, zal er iets meer gedaan moeten worden, waaronder het down brengen van de oude server en daarna het aanpassen van de nieuwe server met de oude ip-adres gegevens. Dit kost even tijd en daardoor zullen je websites enkele miniten onbereikbaar zijn.

Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Software Update Beschikbaar
Upgraden of downgraden van jouw hostingpakket
Hoe kan ik mijn gegevens backuppen?
Artikel details
Artikel ID: 34
Categorie: VPS Hosting
Datum toegevoegd: 17-03-2018 11:07:06