Kennisbank
QuanTora > Support & Helpdesk > Kennisbank

Zoeken:


Software Update Beschikbaar

Oplossing

Software Update Beschikbaar

 

Waarom krijg ik een Software Update Beschikbaar mailtje


Wij zijn van huis uit een Managed Hoster waardoor je wellicht nog nooit nagedacht hebt over updates van de software van jouw je of vps.
Als geruststelling kunnen we je mededelen dat wij onze aanpak niet veranderen en nog steeds zorgen dat de software volledig bijgewerkt is. We hebben er echter voor gekozen om je wel te laten weten welke software versies op jouw systeem draaien. Dit kun je op ons controlpanel op elk moment inzien.
Er zijn echter bepaalde software pakketten die een ingrijpende update veroorzaken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een update van je databasesoftware MySQL. Hiervoor zullen de databases gedumpt moeten worden, de MySQL service gestopt moeten worden, dan de MySQL software updaten, de databases importeren en PHP hercompileren.
Afhankelijk van de grootte van je databases kan dat een bepaalde tijd duren (10 minuten of langer), vandaar dat we voor dit soort pakketten je eerst een mail sturen met de mogelijkheid om die update aan te vragen.
Zodra je akkoord geeft voor dit soort updates, zullen deze in het eerstvolgende onderhoudswindow (Voor meer informatie kunt u uw SLA raadplegen) uitgevoerd worden.

 

Mijn versie 'lijkt' oud. Hoe kan dat?


Periodiek verschijnen er 'major' of 'major/minor' versie updates. Denk hierbij aan een PHP versie die van 5.3 naar 5.4 gaat. In principe zullen wij standaard dan alleen de 5.3.x versies updaten. Dit heeft ermee te maken dat bij elke nieuwe versie bepaalde 'verouderde' functies niet meer werken. Indien wij dit zonder overleg zouden updaten, zou het mogelijk zijn dat je opeens een hoop foutmeldingen op je website ziet. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Indien je overtuigd bent dat dit soort updates zonder gevolgen voor je websites uitgevoerd kunnen worden, kun je natuurlijk even contact met ons opnemen om dit te laten uitvoeren op een moment dat jou het beste uitkomt.

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Tips voor veilige hosting
Nieuwe beheer mogelijkheden in jouw account
Upgrade operating systeem van jouw server/vps
Waarom is het verstandig om mijn website te updaten?
Persoonlijke Websites
Artikel details
Artikel ID: 39
Categorie: Beveiliging
Datum toegevoegd: 19-03-2018 09:02:47
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 3.0/5.0 (2)

 
« Ga terug

 
Powered by Help Desk Software HESK, brought to you by SysAid