Kennisbank
QuanTora > Support & Helpdesk > Kennisbank

Zoeken:


Tips voor veilige hosting

Oplossing


Tips voor veilige hosting

 

Onze klanten gaan er vaak vanuit dat een hoster zijn beveiligingsbeleid op orde heeft. In deze blogpost geven wij aan welke onderdelen belangrijk zijn voor jou als klant en wat wij doen om dit te stimuleren.

 

Je wachtwoorden.
Een veilige hosting omgeving begint bij het gebruiken van veilige wachtwoorden die niet eenvoudig te raden zijn. Gebruik een wachtwoord van minimaal 8 teken met hoofdletters, kleine letter, nummers en leestekens. In principe is het niet verstandig om deze wachtwoorden op te schrijven, maar wij weten dat veel klanten dit toch doen. Doe je dit tegen beter weten in toch, doe het dan niet in een bestand op jouw pc met de naam 'wachtwoorden'. Liever nog op papier en veilig in de kluis, maar als het echt niet anders kan... gebruik een bestandsnaam die totaal geen relatie heeft met wachtwoorden en sla dit bestand ergens op waar het lastig of niet te vinden is. (Dus niet in jouw 'Mijn Documenten' map). Nog beter is het gebruik van een tool zoals bijvoorbeeld LastPass.
Onze servers dwingen het gebruik van sterke wachtwoorden af.

 

Update je software.
Net zoals wij dagelijks of wekelijks onze server updaten, dient je als klant ditzelfde te doen met je website. Misschien niet elke dag, maar zodra er een nieuwe update uitkomt van het CMS dat je gebruikt of eventuele plugins die je website gebruikt, dan update dit gewoon zo snel mogelijk. Wij kunnen je natuurlijk niet verplichten om aan je website te gaan werken, maar wij kunnen je wel helpen hiermee of de tools beschikbaar stellen om je hierbij te assisteren.
Een CMS zoals WordPress zal je reeds informeren zodra er updates beschikbaar zijn, maar zal dit niet voor alle plugins doen. Log dus regelmatig in op je site om te kijken of er nieuwe updates beschikbaar zijn. Of nog beter, neem een WordPress beheer abonnement bij ons en wij zorgen er gewoon voor.
Onze servers kunnen voorzien zijn (of worden) van Software Installers zoals bijvoorbeeld Installatron. Deze software kan in geval van nieuwe versies je een e-mail sturen indien je gebruik maakt van een software pakket dat door Installatron beheer wordt.

 

Beveilig jouw PC.
In 9 van de 10 gevallen dat een website gehacked wordt, ligt het probleem niet bij de website zelf, maar is 'gewoon' jouw e-mail of ftp wachtwoord gestolen. Dit kan gebeuren indien je gebruik maakt van onbekende WIFI toegangspunten, maar ook indien je een virus of malware op je pc hebt. Gebruik dus regelmatig een virusscanner of malware detectie programma.
Onze servers zijn allemaal voorzien van malware detectie programma's en virusscanners waarmee je websites en e-mails reeds preventief gescanned worden. Dit is echter niet voldoende indien je zelf je pc niet regelmatig controleert of geen veilig internet gebruikt.

 

Backups.
Maak altijd zelf backups! We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar indien je zelf een backup in handen hebt dan kun je je website altijd herstellen in geval van een calamiteit. Denk eraan dat je niet alleen een backup maakt van je website, maar ook van je database.
Wij bieden alle gebruikers de mogelijkheid om op eigen gelegenheid een backup van hun gegevens te maken via hun controle paneel. Wil je dat niet elke dag doen, neem dan een Backup abonnement bij je hostingpakket of vps voor minder dan 2 euro per maand en wij zorgen dat er élke dag een backup wordt gemaakt. En met een historie van 3 weken!!

 

Firewall.
Om ongeautoriseerde toegang tot systemen te beveiligen gebruiken wij diverse firewalls. Wij gebruiken high-end hardware firewalls die verkeer reeds filteren voordat het bij jouw server aankomt. Daarnaast is elke server ook nog uitgerust met een software firewall, Intrusion Detection en Brute-Force detection. Onze hardware firewalls zijn Fips-140 PCI Compliant. Voor meer informatie over Fips-140 kun je de volgende PDF inzien: FIPS-140 Level 2.

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Waarom is het verstandig om mijn website te updaten?
Hoe kan ik mijn gegevens backuppen?
Software Update Beschikbaar
Persoonlijke Websites
Wachtwoord Klantenportaal
Artikel details
Artikel ID: 44
Categorie: Beveiliging
Datum toegevoegd: 19-03-2018 09:41:36
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 3.0/5.0 (6)

 
« Ga terug

 
Powered by Help Desk Software HESK, brought to you by SysAid